Viena Indijoje

Knyga apie Indiją, autorės įgarsinta Havajuose! 😲🇮🇳🌴

Štai taip planavome prieš metus.

O prasidėjo viskas dar  anksčiau…

Prieš ketverius metus planavau kelionę į Havajus ir ta proga pastebėjau vaikišką knygelę „Ugnikalnio deivė ir Džonas iš Havajų“.

Skaitėme vakarais su vaikais prieš kelionę ir mane taip sužavėjo bei įtikino autorės Vaivos Rykštaitės pasakojimo stilius, kad vėliau ugnikalnio lankytojų centre mes nuoširdžiai ieškojome TO Džono, o  aš susiradau ir kitas autorės knygas.

Havajuose susipažinau ir su knygos autore. Trumpam susitikus kavos, Vaiva pasidalino kelionės patarimais ir gražiu palinkėjimu knygelėje aplink žaidžiantiems mano sūnums.

Kelionę pamenu iki šiol… todėl neužmiršau ir knygų, kurias taip norėjosi išgirsti Audiotekoje.

Galimybė tai padaryti egzotiškai – apie Indiją … Havajuose… labai užkabino. Vaiva netgi studiją surado, kur galima būtų daryti įrašus, o mes Lietuvoje juos paverstume puikiai skambančia knyga.

Bet visko nesuplanuosi. Ypač Indijos.

Havajuose gyvenimas teka lėtai… Įrašų studijos atostogavo. Laikas vis bėgo… ir galiausiai su knygos autore Vaiva Rykštaite nusprendėme, kad knygą ji garsins atvykusi į Lietuvą ankstyvą pavasarį. Šį pavasarį.

Pirmasis garsinimas pavyko! Bet po kelių dienų studija Kaune užsidarė karantinui, o Vaivai teko per parą susipakuoti, kad spėtų išskristi namo prieš pat užsiveriant sienoms.

Tarsi stengdamąsi patvirtinti „neįtikėtina Indija“ įvaizdį ir niekur neskubančios šalies stereotipą, knyga visiškai nepasidavė planavimui. Bandymai nesisekė, kažko vis trūko, kol bandant atlikėjoms parodyti, kokių intonacijų norėtųsi, kolegos paskatino bandymą įrašyti pačiai.

Taip teko greitai atgaivinti savo savanorystės patirtį „Lietuvos aklųjų bibliotekoje“ ir užuot komentavus  – pačiai tarti Trivandrumas ar suvokti (kolegų siaubui) kad žodį paplūdimỹs anksčiau kirčiuodavau klaidingai. 😂

….

Tai trečioji rašytojos Vaivos Rykštaitės knyga (išleistos jau 8), kurios klausydamas gali pasijusti lyg būtum sutikęs po Indiją jau ne vienerius metus keliaujančią gerą draugę, kuri atvirai ir nevengdama (savi)ironijos pasakoja apie į jokius rėmus netelpančią šalį ir labai asmeniškus kelionės potyrius.

Tai kokia ta Indija?

Juk tai beveik kaip klausti „kokia ta Europa“ 😉

Šioje audioknygoje neišgirsi kelionių vadovams įprastų patarimų ką pamatyti ar ką nuveikti, bet išmaišysi šalį nuo prieskoniais kvepiančių pietinių šalies paplūdimių iki kalnuotojo Ladako šiaurėje.

Nebus ir nušvitimo istorijos. (Išvykusiems ir nušvitusiems autorė pataria grįžus pagyventi su savo tėvais ir pasitikrinti ar toji šviesa išlieka).

Pasakojimas įtrauks ir ves kartu paklajoti po Indiją:

  • aplankyti Mumbajaus barus ir garsiausias šalies šventyklas
  • paragauti Bolivudo aktorės ir garbingo vestuvių svečio darbo
  • savo kailiu išbandyti įvairius alternatyvios medicinos gydymo būdus
  • nerti į ezoteriką ir gal net pajusti bundančią Kundalini jėgą
  • įsimylėti ♥️ net 231 (!) kartą

ir būtinai …  nuolat siurbčioti čiajų dairantis aplink kaip ką tik atskridusiam turistui ar žvelgiant į save lyg visko mačiusiam keliautojui.

Taiklus humoras, lengva ironija ir saviironija padės į nepažįstamą kultūrą (o gal ir save?)  pažvelgti šiek tiek kitaip ar bent nusišypsoti.

Viena Indijoje“ – įkvėpimas laisvoms ir avantiūriškoms kelionėms, įkvėpimas keliauti, pasineriant į tikruosius kiekvienos akimirkos pojūčius, įkvėpimas keliauti taip, kad suprastum, kaip kelionė ir joje sutikti žmonės tave pakeitė.

Trumpai apie audioknygą

Autorė: Vaiva Rykštaitė
Pavadinimas: „VIENA INDIJOJE“
Skaito: Inga Vilimė
Trukmė: 11 val. 12 min.
Ištrauka: 60 min.

KVIEČIU PASIKLAUSYTI 1 VAL. TRUKMĖS NEMOKAMOS IŠTRAUKOS

Linkėjimai,
Inga


Apie Autorių

Inga Vilimė

Audioknygas jaukinausi ilgai (iki šiol tai darau), o pradėjau nuo savanoriško jų garsinimo Lietuvos aklųjų bibliotekoje. Knygas dažniausiai skaitau, o audioknygos puikiai papildo kasdienes keliones automobiliu, pasivaikščiojimus ir buities darbus namuose.


Pasidalink: