Geriausios 2012 metų Audioknygos

The AudiesKaip filmų industrija turi Oskarus ir Kanų kino apdovanojimus, muzikos industrija – Grammy, taip audio knygų industrija turi savo apdovanojimus – Audies.

Šį konkursą, kuriame gali dalyvati tik JAV rinkoje paruodamos audio knygos, nuo 1996 metų rengia JAV Garso Leidėjų Asociacija (APA). Audio knygos pretenduoja viso į 30 kategorijų, jei įskaičiuosime Metų Audioknygą ir Metų Pasiekimą.

Žinoma, tai nėra tiek įdomu, kaip “Lietuvos Audioknygų apdovanojimai” (pavadinimas išgalvotas), tačiau vis tiek labai smalsu, ypač tokiam audio knygų mėgėjui kaip aš. Tiesa, anokia čia naujiena – Audies 2012 metų geriausios audio knygos buvo paskelbtos dar pavasarį, o šių metų geriausių audio knygų nominacijų ir apdovanojimų sulauksime tik 2013-tų kovą.

Tačiau aš norėčiau atkreipti dėmesį į dar vieną, ne mažiau įdomų audio knygų konkursą – Audible 2012 geriausios audio knygos rinkimus, kuriuos skelbia tiek Audible.com (JAV), tiek Audible.co.uk (JK), be to, skelbiamos ne tik Audible sistemos vartotojų mėgstamiausios audio knygos, bet ir vyr. redaktoriaus numylėtinės.

Šis rinkinukas gali būti ypač naudingas tada, kai žinai, kad per šventes turėsi nemažai laisvo laiko, nesi tikras, ką norėtum paklausyti, bet nori ko nors plačiai žinomo ir visuotinai pripažinto. Taigi:

  • 2012 metų Audible.co.uk klausytojų pasirinkimas: Anglų rašytojos Hilary Mantel audioknyga “Pateikite Kūnus” (Bring up the Bodies), kurią įgarsino Simon Vence.
  • 2012 metų Audible.co.uk redaktoriaus pasirinkimas: Britų rašytojo Simon Mawer audioknyga “Mergaitė, Kuri Iškrito iš Dangaus” (The Girl Who Fell from the Sky), kurią įgarsino Anna Bentinck.
  •  
    Audible.com nors ir paskelbė geriausių audio knygų sąrašą, tačiau jie neišskyrė vienos pačios pačiausios, tad ją teks išsirinkti patiems.

    Linksmų Švenčių!


    Apie Autorių

    Aurimas Mikalauskas

    Facebook Instagram YouTube

    Audioknygos mane lydi kelionėse, sportuojant, vartantis paplūdimyje, važiuojant dviračiu, kartais net ir miegant. Knygą paimti į rankas ne visada spėju, o audioknygai laiko randu kasdien. Plačiau.


    Pasidalink: