Joga arba jėgos pratimai

Gražus, sveikas, raumeningas kūnas. Jis ne tik traukia priešingos lyties atstovų dėmesį ir padeda sulaukti daugiau komplimentų. Išpuoselėtas kūnas pats savaime yra nuostabus jausmas.

Jaunystėje aš buvau labai aktyvus. Žaisdavau krepšinį, su draugais lakstydavau iš kiemo į kiemą, lipdavau į kiekvieną kelyje pasitaikantį medį ir į kiekvieną nebaigtą statyti namą. Kūnas tarsi sukaupė tam tikrą puikios kūno formos debetą, todėl ilgą laiką – iki 25 metų, gal dar ilgiau, apie mankštą net nereikėjo sukti galvos. Kūnas kažkaip pats save prisižiūrėdavo ir viską sureguliuodavo.

Tuomet, viskas pasikeitė.

Prasidėjus antrajam gyvenimo ketvirčiui (ar bent jau taip mėgstu manyti), kūnas tapo vis jautresnis net ir mažiausiems prasidėjimams. Tik pasmalyžiaudavau kelias dienas iš eilės, tuo pradėdavau jausti diskomfortą – suvaržytą judėjimo laisvę. Labai to nemėgau, tad vos tik pasijusdavau ne formoje, tuoj pat pradėdavau mankštintis. Kūnas greit atgaudavo formą ir po kelių savaičių (kartais net po kelių dienų) mankštinimosi sezonas baigdavosi.

Grauždavau save dėl to. Žinojau, kad jei mankštinčiausi reguliariai (t.y. jei tai taptų įpročiu), nereikėtų ir saldumynų TAIP saugotis. Be to, atrodyčiau nepriekaištingai! O man patikdavo atrodyti nepriekaištingai. 🙂

Bandžiau bėgioti – nelipo. Sporto klubas – nepatiko. Žaisti krepšinį – per daug traumų. Mankštintis namuose – pasimiršta. Žodžiu, visada rasdavau kaip save išteisinti. Net ir pačioje kėbliausioje situacijoje.

Bet vieną gražią dieną įvyko perversmas. Staiga nebereikėjo versti savęs sportuoti, aš pradėjau tiesiog norėti sportuoti. Taip, aš net pradėjau anksčiau keltis, kad tik galėčiau ilgiau pasportuoti. Žinote, kas man atsitiko? Tikiu, kad nujaučiate. Taip – audio knygos man atsitiko.

Vos tik pajutau, koks didžiulis malonumas yra bėgti klausant audio knygos, nebegalėjau sustoti. Norėdavau bėgti tris kartus per dieną! Žinoma, laiko užtekdavo tik vienam kartui, ir tik su sąlyga, kad atsikeldavau kiek anksčiau. Bet. Tai. Buvo. Revoliucija.

Taigi, dabar, jei tik oro sąlygos leidžia, rytais aš bėgioju (ir klausau audio knygos). Šaltuoju sezonu dažniausiai lieku namuose, tačiau vis tiek tą patį laiką skiriu įvairiai mankštai – šokinėjimui per šokdynę, atsispaudimams, atsilenkimams (ir audio knygos klausymui).

 
Jei dar nebandėte klausyti audio knygos sportuodami, pirmą kartą gali pasirodyti, kad audio knyga šiek tiek trukdo. Duokite sau laiko priprasti – pažadu, netrukus pamiršite, kad taip net galėjo būti. Štai keletas idėjų, nuo ko būtų galima pradėti šio naujo teigiamo įpročio formavimą:

  • Tiems, kas mėgsta veiksmąAndriaus Tapino audio knygoje „Vilko valanda“ jo tikrai nepristigsite. Tai 15 valandų nuolatinio veiksmo ir intrigų su įspūdingu garso takeliu ir paties autoriaus skaitymu.
  • Norite sportuodami išmokti užsidirbti daugiau – su Algirdo Karaliaus audio knyga „Greiti pinigai“ padarysite gerą, greitą startą. Tai tikrai puikiai veikia.
  • Vis dar atidėliojate? Brian Tracy audio knyga „Suvalgyk šitą varlę“ jums į pagalbą. Įpraskite rytais nuryti tą varlę, kad nereiktų visą dieną apie ją sukti sau galvos.
  • Norite mankštindamiesi įvaldyti viešojo kalbėjimo meną – James Humes audio knyga „Čerčilio iškalba, Linkolno tvirtybė“ paruoš jus net ir pačioms sudėtingiausioms viešojo kalbėjimo situacijoms.
  • O gal dirbate pardavimuose ir norite išmokti pardavinėti dar geriau? Sportuokite šią savaitę klausydami Brian Tracy audio knygos „Pardavimų psichologija“.
  •  
    Paminėjau būtent šias audio knygas, nes aš pats jas visas perklausiau ir man jos tikrai buvo be galo vertingos (taip, net ir Vilko valanda, nors ji, žinoma, papildė mano gyvenimą kitokiomis vertybėmis), todėl tiesiog negaliu jų Jums neparekomenduoti. Jei nė viena audio knyga nesudomino, kviečiu panaršyti Audioteka.lt katalogą.

    Bet aš jau užsiplepėjau.

    Grįžkime prie audio knygos „52 Pokyčiai“. Pasiklausykime, kaip Leo Babauta siūlo pratintis mankštintis:

     

    P.S. Jei šiame puslapyje atsidūrėte atsitiktinai, daugiau apie audio projektą „52 Pokyčiai“ galite sužinoti čia.